WETTEREN 2 - VCL A 3
WERVIK 3 - VCL B 0
MARKE-WEBIS3 - VCL u17 0

Overwinning..maar er zat meer in!

Na 3 nederlagen op rij -was nog niet voorgevallen dit seizoen- was het uitkijken hoe de ploeg kon reageren op verplaatsing naar Wetteren. Bijkomende moeilijkheid: Loppem kon niet rekenen op zijn 3 receptiehoek spelers.

Het was dus ook behelpen in de reservenwedstrijd, die dan ook met 3-0 verloren werd. Na een paar dubieuze beslissingen van de thuisarbitrage moet ondergetekende even tussenbeide komen om erger te vermijden, gelukkig zonder verder gevolg.

Voor de hoofdwedstrijd startten we met de 2 Kenneth’s op de receptiehoek positie, Carl en Pieter in het midden, Dieter op opposite en Lorre aan de pas. Nielsje vatte post op de libero. Gelegenheidsopstelling elvendertig dus dit seizoen, en vooraleer we het goed beseften stond het 8-1. Voornamelijk in receptie kenden we grote problemen, waardoor onze aanvallers vaak in een moeilijke positie en onder druk moesten scoren. Bij de 2de technische time-out nog geen beterschap want 16-8. Geleidelijk aan krijgen we wel meer grip, ook al omdat we er toch in slagen te scoren uit moeilijke posities. Wetteren komt toch op setbal, maar we dichten de kloof helemaal bij 24-24. Een spannend seteinde wordt beslist in het voordeel van Wetteren bij 27-25.

Ook in set 2 komen we op achterstand, maar deze keer beperkt. Een beetje hetzelfde beeld als set 1, maar nu komt er iets meer controle waardoor Lorre zijn aanvallers in gunstigere posities kan laten afwerken. We gaan erop en erover en winnen al bij al vlot met 19-25.

In set 3 gaan we door op ons elan, hoewel we ook hier initieel een achterstand moeten wegwerken, 22-25, en alvast een puntje mee naar huis.

Afmaken die handel in set 4, maar om onbegrijpelijke reden lukt dat niet. We krijgen nochtans de kansen, maar verzuimen het af te maken door een paar ongelukkige keuzes in pas en afwerking. Wetteren profiteert optimaal, om zonder echt goed te spelen de bordjes gelijk te trekken bij 2-2. De tiebreak statistieken spreken evenwel in ons voordeel (geen enkel ploeg speelde er evenveel, en won er evenveel als wij). Geen slechte start deze keer bij 0-2, en die kloof diepen we nog uit. Na 10-14 wordt het nog even (heel) warm bij 13-1’, maar dan maakt Dieter het af met een brievenbus bal: 2-3, oef.

Al bij al een onverwachte overwinning waarbij we niet opgaven ondanks de gelegenheidsopstelling. Dikke pluim voor Ketter die zijn plan trok op receptie-hoek, en quasi geen fouten maakte. Volgende week geen wedstrijd. De week erna sluiten we het seizoen af met onze Spaghetti-avond, gecombineerd met de thuiswedstrijd tegen Hemelveerdegem.

Allen op post!
Bart

Volgende Wedstrijden

zat 10-03 om 20u00
VC LOPPEM - VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK)

zat 10-03 om 20u30
OLVA BRUGGE C - VC LOPPEM B

zat 17-03 om 20u00
VC LOPPEM - VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B