TIELT 0 - VCL A 3
TIELT B 3 - VCL B 0
KUURNE 3 - VCL u17 0

Vlotte zege met kleine hapering in 2e set.

Afgelopen zaterdag trokken we naar Tielt, momenteel op de laatste plaats in de rangschikking. Gevaarlijk zo'n wedstrijden tegen ploegen uit de lagere regionen, zeker op verplaatsing. Er werd deze week heel degelijk getraind, waardoor we met volle vertrouwen richting Tielt trokken. De reservenwedstrijd werd opnieuw gewonnen met 1-2 na een leuke wedstrijd, waardoor we ook hier geleidelijk aan opschuiven in de rangschikking.

Voor de hoofdwedstrijd waren we voor het eerst sinds lang ‘au grand complet’, en na 2 wedstrijden met 3-2 gewonnen te hebben, wilden we eindelijk nog eens 3 punten pakken. We begonnen dan ook uitstekend. Aan de eerste techniche T.O. stond een 1-8 stand op het bord dankzij stevige opslagdruk van Lorre waardoor Tielt er niet in slaagde om een deftige opbouw te realiseren. Lukte dit wel dan stond er een stevig blok voor en dito verdediging te wachten. Comfortabele voorsprong, maar bij 13-17 kwamen de gastheren toch nog gevaarlijk opzetten. Moment om opnieuw een tandje bij te steken, mede dankzij een hoge foutenlast bij Tielt, maar zeker ook door prima serveerwerk, gevolgd door snedige aanvallen: 17-25.

Ander beeld in set 2. Tielt bouwt een mooie voorsprong uit tot 14-10. Enerzijds door de eigen foutenlast te beperken, anderzijds doordat onze opbouw wat onder druk komt. We proberen het iets te vaak te forceren bij aanvang, maar geleidelijk aan kruipen we terug in de set. We gaan erop en erover bij 19-22. Tielt geeft niet af en een eerste setbal wordt door hen onschadelijk gemaakt. Wat volgt is een spannend slot waarbij beide ploegen verschillende setballen krijgen maar telkens verzuimen het af te maken. Ondergetekende krijgt nog geel (verkeerde vervanging :( ), en mag weeral bijdragen in het potje. Bij 32-33 (!) gaat Tielt in de fout en dus 0-2, oef! Anders krijgen we wellicht een andere wedstrijd.

Set 3 lijkt een kopie van set 1: Lorre serveert opnieuw naar 1-7, en dan is de VCL-trein vertrokken. We spelen quasi perfect (zowel opslag, receptie, blok/verdediging als afwerking), daar waar Tielt even het noorden kwijt is en vaak in de fout gaat. Het gevolg is een zware 9-21 tussenstand. Robin mag ook nog een paar euro's in het potje steken door een misser op matchbal, en ook Jonas en Brecht wegens een potje badminton langs de zijlijn: Jullie waren gewaarschuwd :) . Bij 15-25 doen we wat we moeten doen en zetten we de 0-3 op het bord.

Belangrijke zege die ons puntentotaal op 27 brengt. Volgende week spelen we tussen tegen Kortrijk, een zeer complete ploeg en het nummer 2 uit de stand. De afgelopen jaren steeds een moeilijk te bespelen ploeg voor Loppem…

Supporters op post!
Bart

Volgende Wedstrijden

zat 10-03 om 20u00
VC LOPPEM - VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK)

zat 10-03 om 20u30
OLVA BRUGGE C - VC LOPPEM B

zat 17-03 om 20u00
VC LOPPEM - VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B