VCL A 3 - CITIVO GITS 2
BEERNEM A 3 - VCL B 0
VCL u17 0 - LENDELEDE 3

Blijven spelen!

Na de tumultueuze wedstrijd, afgesloten met een 2-3 zege in Melsele, hoopte iedereen op een rustigere wedstrijd tegen Citivo Gits. We waren gewaarschuwd door hun zege van vorige week tegen Wetteren, en ook in de heenronde won Loppem er maar nipt met 2-3. Bovendien kan Gits terug rekenen op zijn spelverdeler Vanspranghe, een man met heel wat ervaring, en dat scheelt een slok op de borrel bij de bezoekers.

De reservenwedstrijd werd na een eerste setverlies voor het eerst sinds lang nog eens gewonnen met 2-1 (niet helemaal juist: vorige week werd geen reservenwedstrijd gespeeld door forfait van de tegenstander). We staan daar op een 9de plaats momenteel.

Hoewel we de tegenstrever zeker niet onderschatten, slaagt Gits er toch in om bij het begin van de wedstrijd een kloofje te slaan voornamelijk door een goede opslagdruk, waardoor onze opbouw wat verstoord werd. We houden Citivo wel in het vizier, en geleidelijk aan knabellen we aan de achterstand en komen bij 22-21 op voorsprong. Er volgt een nagelbijtend slot, waarbij Loppem verschillende setballen krijgt, maar zoals zo vaak wanneer je het dan niet afmaakt krijg je het deksel op de neus. 28-30, voetjes op de grond, en 0-1.

Zoals zo vaak, blijkt Loppem een diesel te zijn. Hoewel het bij het begin van set 2 nog relatief gelijk op gaat, blijven we geduldig en kan Loppem een kloofje opbouwen. De bezoekers bijten zich stuk op onze goede opslagdruk en daaruit volgende blok-verdediging. De set gaat relatief vlot naar Loppem met 25-18 en alles is te herdoen.

Wie dacht dat we vertrokken waren had het mis. De bezoekers blijven geloven in hun kansen, en hun organisatie in blok verdediging staat er, daar waar wij een beetje stereotiep spelen op alle vlak. Als we er bovendien ook niet meer in slagen om hun receptie te ontregelen weten we snel hoe laat het is 21-25.

Loppem dus onder druk en dat uit zich een beetje in twijfel bij het begin van set 4. Geleidelijk aan nemen we echter terug het commando over door meer variatie in service, spelverdeling en blokopstelling. Dé sleutel van de wedstrijd, want Gits slaagde er tot dan toe in ons regelmatig vast te zetten met tactische keuzes in service en blok. Hun nummer 4 zit daarnaast in Robin zijn ‘broekzak’, en in verdediging en blokdekking rapen we een paar belangrijke ballen op waaruit we vlot tot scoren komen: 25-17, en onze 5de 5-setter van het seizoen.

Een belle is altijd een beetje lotto, maar dan wel een lotto die wij vaak winnen. Gits komt nog voor bij 1-2, maar we dichten onmiddellijk de kloof. Onze side-out en het niveau in receptie is voortreffelijk en Lorre kan gevarieerd spelen, daar waar Gits het moeilijker heeft in de opbouw. We draaien bij 8-5, en behouden die kloof tot 13-10. Gits kan nog 1 keer tegenscoren, maar we winnen de wedstrijd met 3-2.

Niet de beste wedstrijd van Loppem, maar sluiten hem wel winnend af :) ! Onze verdienste dat we bleven spelen! Ook de verdienste van Gits, die het ons bij momenten erg moeilijk maakte. Dit Gits pakt volgens mij nog wel punten dit seizoen, als ze erin slagen zo te blijven spelen. Volgende week wacht een moeilijke verplaatsing naar het laatst geklasseerde Tielt.

Supporters op post!
Bart

Volgende Wedstrijden

zat 10-03 om 20u00
VC LOPPEM - VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK)

zat 10-03 om 20u30
OLVA BRUGGE C - VC LOPPEM B

zat 17-03 om 20u00
VC LOPPEM - VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B