MELSELE 2 - VCL 3
OUDENBURG-GISTEL 3 - VCL B 1
PACKO ( + ) 3 - VCL U17 0

Nooit meegemaakt... !

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van de terugronde gepland in en tegen Melsele. We hadden iets recht te zetten tegen de nummer 4, want in de heenmatch verloren we met 1-3 met het gevoel dat er meer inzat, hadden we toen op niveau gespeeld…

De gastheren gaven forfait voor de reservenwedstrijd, maar stonden doodleuk met 10 spelers op te warmen. Op zich al vreemd, zeker als je weet dat wij met 8 spelers (zonder passeur) naar Hemelveerdegem trokken voor reserven- én hoofdwedstrijd. Waar is de competitiegeest gebleven BMV?

We waren goed op tijd gearriveerd in Melsele, wat ons de gelegenheid gaf de zaal een beetje te leren kennen en goed opgewarmd aan de wedstrijd te beginnen. Niet onbelangrijk na 4 weken zonder competitie zo bleek. Loppem begint goed aan de wedstrijd, en voor Melsele het goed en wel beseft staat een droge 17-25 op het bord. Geen vuiltje aan de lucht.

We krijgen echter een compleet andere wedstrijd vanaf set 2. De kapitein (voorbeeldfunctie?) van Melsele heeft het precies gemunt op Kenneth en laat geen gelegenheid voorbijgaan om hem uit te dagen. Mijn vraag: WAAROM? Kenneth reageert initieel niet, maar teveel is teveel als het ook mij en alle andere spelers begint op te vallen, en we terug reageren. Misschien niet terecht, maar er werd ook niet- of niet afdoende ingegrepen door de arbitrage. De scheidrechters leggen even later terecht de match stil, want het liep echt uit de hand, en voortspelen had echt geen zin.

Na 10’ afkoelen wagen we een nieuwe poging. Initieel kan hun kapitein zijn uitdagende gedrag achterwege laten, hoewel dat precies toch moeilijk is. We zijn een beetje van slag (je zou voor minder) en vergeten al het goede uit set 1, spelen op ‘eilandjes’, en Melsele komt relatief gemakkelijk op 2-1 zonder echt goed te spelen. 25-21 en 25-22. Tijd om de knop om te draaien, hoe moeilijk dat ook was…

Maar set 4 brengt initieel geen beterschap. Het lijkt erop dat Melsele op kousevoeten de 3 punten thuishoudt. Enkele nieuwe dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen, en een rechtstaande supporter die denkt te moeten tonen hoe goed hij een bal kan vangen en het hek is opnieuw van de dam (vlak voor Lorre zijn neus, punt onbegrijpelijk voor Melsele; ik vraag me af wat er met die supporter gebeurd was moest Lorre vol voor de bal gegaan zijn, nvdr). Er volgen 3 rode en 2 gele kartonnetjes voor Loppem, en Jonas wordt uitgesloten van de wedstrijd. We keuren Jonas zijn reactie zeker niet goed, maar het is wel een gevolg van al hetgeen ervoor al gebeurde… Bovendien was 1 van die rode kaarten voor Ketter, die echt goede bedoelingen met zijn actie maar compleet verkeerd begrepen werd.

Robin komt als een ijskonijn (letterlijk en figuurlijk) in de plaats van Jonas en toont hoe het moet. Zonder zich aan te trekken van het voorgaande pakt hij een paar mooie ballen in verdediging en werkt die daarna ook nog keurig af (nu nog werken aan die service hé Robin :) ). Bij 23-23 komen we langszij en die kans laten we niet liggen, ook al omdat hun opposite op dat moment in de fout gaat: 23-25.

Opnieuw een belle dus. Daarin tonen we opnieuw de wil en mentaliteit om te winnen. We slaan al vlug een kloofje, en dan is het kwestie- maar niet altijd makkelijk- om dat te behouden. We kennen nog een moeilijke fase bij 9-11, moment waarop we een typisch Niels-punt krijgen, maar o-zo-belangrijk 9-12 i.p.v. 10-11. Melsele kan nog 1 keer tegenscoren maar bij 10-14 is het welletjes. 2-3!

Opnieuw 2 punten erbij maar daarmee is alles gezegd. Niet bepaald een wedstrijd om fier over te zijn, en absoluut geen reclame voor het volleybal. Hopelijk kijken ALLE partijen- ja ook wijzelf- eens in de spiegel. De wedstrijd krijgt ook nog een staartje bij de bond blijkbaar…to be continued.

Volgende week spelen we thuis tegen Citivo Gits. Gevaarlijke wedstrijd tegen een ploeg uit de 2de helft van de rangschikking, ook al omdat zij dit weekend wonnen tegen Wetteren.

Supporters op post!
Bart

Volgende Wedstrijden

zat 10-03 om 20u00
VC LOPPEM - VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK)

zat 10-03 om 20u30
OLVA BRUGGE C - VC LOPPEM B

zat 17-03 om 20u00
VC LOPPEM - VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B