Regelrechte Stunt met 8!

Na de geruststellende en overtuigende zege tegen Wetteren, trokken we met 8 (!) man naar Hemelveerdegem. Dieter en ondergetekende nog steeds gekwetst, Carl ziek, Brecht werk en Lorre geschorst…eigenlijk zonder passeur dus. Gelukkig zijn daar onze polyvalente Niels en Robin die ons uit de nood helpen. De eerste in de reservenwedstrijd als passeur, waarin we het niet onaardig doen en een setje meepikken. Dat was lang geleden…

De hoofdwedstrijd diende zich aan quasi met dezelfde ploeg als de reservenwedstrijd. De trainer van de thuisploeg vond het zo jammer voor ons dat we niet op ons sterkste konden aantreden…

We begonnen bescheiden aan de hoofdwedstrijd met Kenneth als opposite, Pieter en Niels in het midden, Jonas en Daan op de hoek, Ketter als libero, Nielsje als Joker,en last but not least Robin aan de pas. Het was van in het begin duidelijk dat we in het spel niet onderlagen maar bleven in de eerste set achtervolgen voornamelijk door veel storende opslagfouten. In set 1 alleen al goed voor 10 gratis punten voor de tegenstander. Als je er dan toch nog in slaagt zelf nog 20 punten te scoren weet je dan al dat er meer inzit.

We hebben ons lesje goed geleerd en nemen eigenlijk een goede start in set 2 bij 1-5…zonder opslagfouten nu. Dankzij prima receptie-en verdedigingswerk in het achterveld blijft niet alleen de kloof behouden, maar zetten we ook Robin in een zetel, die daar dankbaar gebruik van maakt en gevarieerd kan spelen. Niet onder de indruk van de situatie (Robin is normaal receptie hoek, en trainde maar 1 keer echt als passeur), zet hij meermaals onze aanvallers voor een 1-blok met een vlotte 18-25 tot gevolg.

In sets 3 en 4 gaan we eigenlijk door op dat elan, en ondanks meerdere vervangingen bij de thuisploeg krijgen ze de motor niet meer aan de praat. Meer zelfs, het leek of ze mentaal een beetje onderuit gingen, terwijl wij alleen groeiden in de wedstrijd. Bovendien vielen alle ballen ook goed voor ons, wat nog frustrerender was voor de gastheren.

Hemelveerdegem maakt in de laatste 3 sets geen enkele keer 20 punten meer, en dat toch voor een typische thuisploeg waar we vorig jaar nog zwaar 3-0 verliezen. Het kan verkeren. Bij 19-24 maken we een einde aan de wedstrijd met een slimme block-out bal van Daan. Ongeloof en vreugde achteraf bij iedereen –inclusief meegereisde supporters, Dieter, Lorre en ondergetekende, maar zo zie je maar dat alles gespeeld moet worden in volleybal. Petje af voor Robin, maar ook voor de ganse ploeg!

Na de heenronde staan we op een mooie 5de plaats, en dat is de verdienste van alle 12 de spelers, iedereen heeft hierin zijn aandeel. Blijven werken op training-daar wordt de basis gelegd- is de boodschap, willen we die plaats behouden in de terugronde. C’monloppem!

Bart

Volgende Wedstrijden

zat 10-03 om 20u00
VC LOPPEM - VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK)

zat 10-03 om 20u30
OLVA BRUGGE C - VC LOPPEM B

zat 17-03 om 20u00
VC LOPPEM - VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B