3 belangrijke punten!

Na de eerder matige prestatie van vorige week in en tegen het 2de geklasseerde Meerbeke (3-0 verlies, enkel in de 2 de set zat er setwinst in) was het uitkijken hoe VCL ging reageren.
Tegenstander Wetteren stond 2 plaatsjes lager geklasseerd, dus in principe een haalbare kaart, maar in onze reeks is dat totaal geen zekerheid.

Voor de reservenmatch konden we rekenen op Lorenz, maar door de kwetsuren van Dieter en ondergetekende blijft het voorlopig wat behelpen, en kunnen we niet in een optimale opstelling aantreden, hetgeen zich helaas ook uit in de resultaten: 0-3 aan onze broek.

Voor de hoofdwedstrijd was het uit- of liever opkijken naar hun boomlange middenman (grootste speler uit de reeks. Na de gebruikelijke studieronde konden we de eerste time-out ingaan met een kleine voorsprong. Prima side-out werk en kleine foutjes aan de overkant deden de rest: 25-22. In de 2de set ging VCL door op zijn elan. Prima opslagdruk zorgde ervoor dat hun sterke middencompartiment uit de wedstrijd gehouden werd zodat er snel een comfortabele voorsprong op het bord stond, ondanks een paar slordigheden in de afwerking. Hun middenmannen bleven wel halsstarrig Niels en Pieter volgen, die een nuttige partij speelden door een paar prima bloks, maar vooral ruimte creŽrend voor onze hoekspelers, met een relatief makkelijke 25-18 tot gevolg.

De derde- vaak moeilijkste- beurt startten we goed. Zelfde spelbeeld als in de vorige 2 sets, maar er sluipt een beetje meer slordigheid in het spel, aan beide zijden. Vooral de opslagdruk van Wetteren begint ons parten te spelen. Gelukkig maken zij ook een paar foutjes waardoor we een 5 punten kloof opbouwen. Tijd om de bank wat spelgelegenheid te geven denkt een trainer dan, maar toch geeft Wetteren zich nog niet gewonnen, en bij 22-21 komen ze nog gevaarlijk dichtbij. We blijven echter rustig en bij 25-22 maken we het af en is het feestje compleet voor Robin zín verjaardag.

Belangrijke punten waardoor we stevig op de 7de plaats blijven, met respectievelijk 4 en 9 punten voorsprong op de eerste achtervolgers, en slechts 2 puntjes verwijderd van de 4de stek in het klassement.

Volgende week trekken we naar Hemelveerdegem, nummer 5 in het klassement en een te duchten tegenstander met veel ervaring. We moeten het dan doen zonder de geschorste Lorre...

Volgende Wedstrijden

zat 10-03 om 20u00
VC LOPPEM - VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK)

zat 10-03 om 20u30
OLVA BRUGGE C - VC LOPPEM B

zat 17-03 om 20u00
VC LOPPEM - VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B