Belangrijke 5de zege maar het scheelde weinig…

Na 2 goede prestaties in uitwedstrijden tegen Poperinge en Marke-Webis was het opletten voor decompressie. Ondanks een relatief lage aanwezigheid op training werd hard gewerkt om deze wedstrijd optimaal voor te bereiden. Beide ploegen kennen elkaar goed, en worden allebei geteisterd door kwetsuren en afwezigheden allerhande. Het was dus uitkijken wat dit zou geven.

Voor de reservenwedstrijd konden we rekenen op Nicolas en Martijn uit de 2 de ploeg. We spelen niet onaardig, maar moeten naar het seteinde telkens de rol lossen, met een 0-3 tot gevolg… De hoofdwedstrijd begint moeizaam. We krijgen de receptie moeilijk onder controle waardoor we verplicht worden iets stereotieper te spelen. VTD speelt een mooie kloof bijeen, mede door het feit dat we aan onze kant niet echt geconcentreerd serveren. We komen nog wat dichter maar moeten verdiend de set aan Smude laten: 22-25 en niet eens overdreven 0-1.

Set 2 verloopt iets vlotter: We slagen er nu wel in Diksmuide onder druk te zetten met onze service. Hoewel onze receptie nog steeds niet onder controle is, spelen we nu wel goed in blok-verdediging. We winnen vlot de set met 25-18, en alles te herdoen bij 1-1.

Diksmuide is weinig onder de indruk in set 3 en neemt de beste start. Met een prima opslagdruk en weinig fouten bouwen ze een mooie voorsprong uit. Loppem heeft het moeilijk in service en afwerking en hoewel we weinig rechtstreekse fouten maken in receptie, is de opbouw niet altijd even zuiver. Gevolg: 22-25.

Weinig verandering bij het begin van de 4de set. We blijven in hetzelfde bedje ziek. Bovendien beginnen we gefrustreerd te geraken in een aantal dubieuze net- en toetsfouten, en pakken we een terechte rode kaart. Ondergetekende wijst de spelers even op hun verplichtingen, maar het kalf lijkt verdronken bij 17-21. Maar de frustratie wordt net op tijd juist gekanaliseerd in concentratie en de juiste keuzes in service-blok en spelverdeling. Jonas zet een bom van een kill-blok op een tot dan quasi onstopbare Cardon, en de veer is gebroken bij de tegenstander. In 1 ruk wordt het 2-2: 25-22. Tiebreak 3 van het seizoen, tot nu wonnen en verloren we er 1. Diksmuide weet dat ze het van hun opslag moeten hebben en start hierin ook goed bij 0-2. Dan volgt een festivaletje Lorre aan service tot 7-2. Niels pikt ook zijn graantje mee met 2 nuttige blokjes, en een ontketend Loppem stoomt door tot 12-3. Iedereen scoort nu, ook de ingekomen Brecht met een ace. Diksmuide mildert nog even, maar onze 5de overwinning is een feit bij 15-7.

Misschien een mindere match van Loppem, maar zeker ook de verdienste van VTD dat complexloos speelde. Voor hetzelfde geld 1-3, maar 'It ain't over till the fat lady sings' zeggen ze wel eens :) Het is onze verdienste dat we bleven spelen, met veel inzet in blok(dekking) en verdediging.

Volgende week is er geen wedstrijd. Afspraak zaterdag 3 december in en tegen leider Meerbeke voor weeral een moeilijke opdracht!

Bart

Volgende Wedstrijden

zat 10-03 om 20u00
VC LOPPEM - VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK)

zat 10-03 om 20u30
OLVA BRUGGE C - VC LOPPEM B

zat 17-03 om 20u00
VC LOPPEM - VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B