Een puntje erbij…
Afgelopen zaterdag trokken we met vertrouwen naar Webis. Weliswaar maar met 10 man: Dieter en Bart gekwetst, en Carl was verhinderd. Gelukkig

was daar redder in nood Yannick (nee, niet Carrasco :) ), die ons kwam behelpen als opposite voor de reservenwedstrijd. Veel valt daarover overigens niet te zeggen, we speelden een moedige wedstrijd, en t’is eens iets anders met 3 verschillende passeurs.

De hoofdwedstrijd kondigde zich als moeilijk aan tegen de leider, temeer Kenneth en Lorre eigenlijk nog halfziek waren. Toch starten we goed aan de wedstrijd. Kleine foutjes beslissen over setwinst: 25-23. Veer gebroken denk je dan, maar zoals reeds meermaals bewezen dit seizoen zijn we in staat terug te vechten. Via een lage foutenlast en prima serveerwerk brengen we Webis toch even in verlegenheid. Een tussenstand van 12-21 zegt genoeg, ondanks talrijke wissels bij de thuisploeg…Webis kan nog even milderen, maar we maken het rustig af bij 18-25. 1-1 dus.

In set 3 bevestigen we. Dit is het Loppem dat we willen zien: Werken voor elkaar, elkaars fouten rechtzetten. Via prima blok-verdedigingswerk stoppen we regelmatig hun hardkloppers af. Daan zet de toon door enkele mooi opgetrokken muurtjes op hun opposite en Receptie-hoek. We winnen de set met 21-25, en dus al 1 punt op zak.

De 4de set kan dus beslissend zijn. Webis verhoogt nu echter de druk in service, en ook hun zo gevreesde blok treed nu wel in werking, mede door een dubbele wissel. We blijven initieel aanklampen, maar moeten bij 13-9 toch de rol lossen. Op dat moment neemt de eerste scheidsrechter een aantal vreemde beslissingen: We kregen een beetje het gevoel dat de 2de scheids 1ste scheids werd :) . We laten ons (inclusief ondergetekende) hierdoor iets teveel meeslepen, en de aandacht voor het spel glijdt af. Gevolg 25-15, en Webis verdiend op 2-2. De 2de tiebreak van het seizoen-de eerste wonnen we op Citivo- tegen een ontketende thuisploeg. Webis bouwt onmiddellijk een voorsprong uit, en deze keer wordt elk foutje van Loppem genadeloos afgestraft. We spelen verdienstelijk maar vinden geen oplossing op hun organisatie in service-blok-verdediging: 15-10.

Al bij al een mooi resultaat bij de leider, en een bevestiging van onze goede vorm. Terechte teleurstelling achteraf na een 1-2 voorsprong en jammer van de kleine terugval in set 4, in eerste instantie te wijten aan onszelf, maar ik zou de waarheid oneer aandoen als daar ook een rol voor de arbitrage (-) en het niveau van Webis (+) weggelegd was. Deze zaterdag spelen we thuis tegen VTD, een niet te onderschatten tegenstander, en tevens ex-coach Patrick Clarysse op bezoek.

Supporters op post dus!
Bart

Volgende Wedstrijden

zat 10-03 om 20u00
VC LOPPEM - VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK)

zat 10-03 om 20u30
OLVA BRUGGE C - VC LOPPEM B

zat 17-03 om 20u00
VC LOPPEM - VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B