Roepovo 1 - VCL A 3
Roeselare C 3 - VCL B 0
Roepovo (+) 3 - VCL u17 0

Verslag VCL A:
3 meegenomen puntjes, maar...

Roepovo A 1 - VC Loppem A 3 -

Afgelopen zaterdag trokken we naar Poperinge. In het tussenseizoen veranderden zij van trainer en zagen ze 3 basisspelers vertrekken. Veel verzwakking betekende dit echter niet want ze stonden op een 4de plaats tot nu toe, en bovendien is al 1 van die spelers terug opgevist.

De reservenmatch werd met 2-1 verloren. Er werd verdienstelijk gespeeld, met dank ook aan Martijn die ons kwam depanneren, en het uitstekend deed op receptie-hoek (vooral receptie :) ). Jammer genoeg valt Dieter uit met een barstje in een handbeentje.

De hoofdwedstrijd: VCL start furieus (niet van onze gewoonte, meer van dat…) en nam via hoge opslagdruk relatief vlot afstand van Roepovo, dat eventjes de kluts kwijt was in de afwerking. Op het einde hielden we nog net 2 puntjes over: 23-25, dankzij een listige legbal van Lorre. Omgekeerd beeld in set 2: Nu was het Loppem dat de fouten opstapelde, gevolg: zwaar de boot in met 25-14, voetjes op de grond.

In eerste instantie geen beterschap in set 3: aan 14-10 stand maakten we reeds 10 punten voor de tegenstander, een reclamebord moet eraan geloven door ondergetekende (waarvoor excuses, maar ik had er al voor gewaarschuwd, en het was eens Ketter niet :) ). Maar geleidelijk aan krijgen we terug grip op de match, mede door een tactische wissel in opslagkeuze. Het gaat gelijk op, en ondanks 2 opslagfouten op het einde pakken we de set met 26-28. We breken ook een record: 17 fouten in 1 set en toch nog winnen…maar veel belangrijker: al 1 punt in de sakoche!

Set 4 dan: Het gaat vrij gelijk op, en Loppem blijft rustig sideout spelen. Ondanks een luidruchtig thuispubliek laten we ons niet van de wijs brengen. Ketter doet nog een schitterende redding op een verdwaalde bal van Roepovo, en via 2 out opslagen van de tegenstander pakken we de set en overwinning met 1-3. Ietsje onverwacht misschien, maar daarom niet minder welkom. Jammer van de blessure van Dieter ‘wa is da nu voor rijmelarij’ De Dobbelaere.

Bedankt aan de meegereisde supporters, die mee konden genieten van het kleine feestje achteraf! Dit weekend wacht ons de aartsmoeilijke verplaatsing naar Marke-Webis B. Hard werken op training blijft dus de boodschap…

Supporters op post!
Sets: 23/25 25/14 26/28 23/25
Verslag van Bart

Volgende Wedstrijden

zat 10-03 om 20u00
VC LOPPEM - VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK)

zat 10-03 om 20u30
OLVA BRUGGE C - VC LOPPEM B

zat 17-03 om 20u00
VC LOPPEM - VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B