Opgericht in 1976
Initiatiefnemers : Gilbert Van Acker en Jef Vangheluwe
Spelers : gekozen uit de diverse recreatieve volleybalploegen die de toenmalige nieuwe sporthal gebruikten voor de volleybalsport
Eerste seizoen in 3de provinciale : laatste
Tweede seizoen in 3de provinciale : kampioen
Seizoen 80/81 : kampioen in 2de provinciale
Hoogste reeks waarin VC Loppem uitkwam : 2de divisie (Kampioen in 1ste Provinciale 2013)

In 2000 vrijwillig gezakt naar 3de provinciale om eigen jeugdspelers meer kansen te kunnen geven. Datzelfde jaar kampioen geworden en sindsdien in 2de provinciale

Anekdote: wedstrijd VC Loppem - Knokke om de kampioenstitel in 2de provinciale, waarbij, op aanraden van de pastoor tijdens de hoogmis, een 400-tal supporters in de sportzaal rond het veld de ploeg naar een 3-2 overwinning schreeuwden. (nvdr huidig vlm-speler Francis Loonis zat toen in het verliezende kamp).

In 2000 werd ook een VLM-ploeg opgericht met als doel de afhakende, ouderwordende spelers toch nog bij het clubgebeuren te betrekken via deze sportactiviteit.

Sinds seizoen 04/05 een nieuwe bijkomende ploeg in 3e provinciale met jeugdspelers uit de toenmalige B- en C-jeugd

Seizoen 05/06 eindigt de ploeg in 3e prov als 3e en promoveert naar 2e prov Heren B waar het seizoen 06/07 in uitkomt samen met de eerste ploeg

Loppem treed voor seizoen 07/08 terug aan met slechts één (jonge) ploeg. Velen trokken naar andere teams die we in de loop van het seizoen zullen tegenkomen. Onder leiding van trainer Jurgen Christiaens proberen de heren de top te bereiken

08/09 eindigde VC Loppem op een 3e plaats in de competitie, een mooie prestatie. Even na het competitie einde overleed onze ere-voorzitter Gilbert Van Acker die mee stond aan de wieg van de ploeg.

Opnieuw wordt een tweede loppemse ploeg opgestart in 3de provinciale om de vele jeugdspelers een kans te geven om door te groeien.

In seizoen 11/12 speelde VC Loppem A de finale van de Beker van West-Vlaanderen, maar moest die na 5 sets aan Torhout laten.

Seizoen 12/13 werd prachtseizoen. VC Loppem A kon zich voor het tweede jaar op rij plaatsen voor de finale van de beker van West-Vlaanderen. Dit jaar kon het de beker zelfs mee nemen naar De Strooien Hane. En daar eindigt het niet, de jonge ploeg werd kampioen en ook de supercup werd gewonnen.

Na zoveel jaren opnieuw in divisie. In seizoen 13/14 proberen we te strijden voor behoud.

Volgende Wedstrijden

zat 10-03 om 20u00
VC LOPPEM - VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK)

zat 10-03 om 20u30
OLVA BRUGGE C - VC LOPPEM B

zat 17-03 om 20u00
VC LOPPEM - VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B